dissabte, 4 de gener del 2014

Retorn a la senzillesa


RETORN A LA SENZILLESA

S’ha acabat l’any, i com cada any, fem una valoració del que finalitza i uns propòsits pel proper.

A cop d’ull podem pensar que la gent ha perdut la il·lusió, no pas per caprici, sinó perquè ho passa malament. No hi ha feina per a tothom, el que treballa ha vist com li reduïen el sou,  els bancs, que per cert,  són als únics que han ajudat les administracions, no deixen anar el diner, els polítics estan més interessats en recaptar votants i escapolir-se de la corrupció que no pas en resoldre  els problemes dels ciutadans…
En fi, que mirat així, és per perdre la il·lusió.


Però malgrat tot, aquesta crisi ens ha permès descobrir la força de la gent: hi ha grups de persones que treballen per als altres, i molts de manera voluntària, recaptant aliment i roba, gestionant els desnonaments; hi ha comunitats de veïns que fan un front comú a la crisi, i paguen la llum del que no la pot pagar; hi ha persones que ofereixen la seva capacitació i formació allà on és més necessària i , “sense cobrar” que dirien els avis; hi ha molts joves que estant tirant projectes endavant com a alternativa a la recerca de feina i fugen de les queixes que els produeix la insatisfacció del moment. I tants i tants d’altres que podríem afegir.
Són temps difícils sí, però sovint la dificultat aguditza l’enginy de les persones.
S’ha acabat la comoditat, estem perdent l’estat del benestar, que tan meravellosament ens van vendre. Però nosaltres hem de continuar vivint i no desesperar-nos.
Pot ser el moment de retornar a la senzillesa i a l’autenticitat.
Bon Nadal.
 
MONTSERRAT SÁNCHEZ ECHEVERRÍA
Psicòloga clínica i Logopeda

www.abora.info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada