diumenge, 27 de juliol del 2014


LA IMPORTÀNCIA DE LES PARAULES
Hi ha paraules, que amb el temps, perden protagonisme, per deixar pas a d’altres que venen revestides d’un aire de modernitat i de novetat. El món dels mitjans de  comunicació n’és sovint el responsable; així apareixien paraules amb una façana nova però amb un significat antic i per a tots coneguts.
Una paraula que podria formar part de les grans oblidades és el mot generositat.
En el diccionari té dues entrades 1. Qualitat de generós 2.acte propi d’una persona generosa. Si ens endinsem en l’adjectiu generós/generosa, trobarem: de nobles sentiments, inclinat a donar, a recompensar amb llarguesa.
Està molt clar el que la paraula generositat significa i representa. Ser generós és una de les grans qualitats humanes, i qui la té, està per sobre de la “resta dels mortals”.
Sovint no li donem la importància que té, i senzillament no en parlem de tot el que comporta. Tampoc ho ensenyem als nostres nens i joves; els ensenyem altres coses, com ara “ser feliços”, que ja està bé, però no ens oblidem que part de la nostra felicitat es fonamenta en la generositat envers els altres.
Si hem de parlar d’una de les coses bones que ha portat aquesta crisi, podríem fixar-nos en l’esperit d’ajudar, de donar, de recompensar, que estan mostrant moltes persones anònimes, que veient el panorama de destrucció de llocs de treball, de precarietat en què estan moltes persones i famílies, s’han llençat, sense dubtar-ho, a fer coses per als que ho necessiten.
Són gent que amb poc fan molt i que no només reparteixen coses materials, si no també, faciliten orientació, formació, lleure i estimació.
És aquesta una gran lliçó, que podem ensenyar als nostres joves i implicar-los en projectes de vida diferents, més centrats en les persones i no tant en l’hedonisme personal.
Recuperem la “generositat” i fem-la servir.
L’estiu pot ser un bon moment per a pensar-hi.

MONTSERRAT SÁNCHEZ ECHEVERRIA
Psicòloga clínica i Logopeda

Segueix-nos a facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada