dijous, 18 de juliol del 2013

A LA RECERCA DE LA PARELLA PERFECTA





Cada vegada hi ha més dones i homes  que s’han centrat en el desenvolupament de la seva carrera professional i han ajornat l’elecció d’una parella estable. Tenen independència econòmica, una bona preparació acadèmica, prestigi professional i temps lliure per a gaudir. Són consumidors d’objectes de luxe, viatgen sovint i l’estabilitat emocional i els fills ,són fora  de les seves agendes.

Elles busquen una persona amb la qual hi hagi química, s’hi pugui conversar de qualsevol tema, sigui intel·ligent, afectuós, divertit, amb qui es pugui confiar, que valori la vida familiar i que entengui que viure en parella és compartir-ho tot. Degut al seu alt nivell de preparació, augmenten les expectatives d’un possible company i disminueixen les possibilitats de trobar-lo a mesura que passen els anys. Per no tornar a patrons de dominància i subordinació, moltes dones decideixen tenir una relació a distància que els permeti mantenir el seu propi espai. Altres trien la maternitat en solitari; altres continuen vivint amb els pares, tot i que superen els trenta-cinc anys i d’altres porten força malament la situació i omplen les consultes dels psicoterapeutes.

Ells continuen sent l’enveja dels amics casats que veuen com gaudeixen de la llibertat i que no tenen pressió a l’hora de prendre decisions. Els espanten les dones tan preparades i autosuficients perquè pensen que no podran satisfer les seves expectatives. Per això, la majoria, s’inclina per relacionar-se amb dones més joves, menys preparades i menys exigents. Per tant per a ells no és tan problemàtic trobar una relació; el que sí que és difícil és a l’hora de tenir fills, ja que creuen que el comprimís implica massa renúncies i envaeix la privacitat i la independència.
Aquest fet de triomfar professionalment i no aconseguir una relació estable, passa cada cop més a Estats Units, a Europa i al Japó, i se l’ha anomenat “la síndrome d’Ally McBeal, personatge d’una coneguda sèrie televisiva.


MONTSERRAT SÁNCHEZ ECHEVERRÍA
Psicòloga Clínica i Logopeda
www.abora.info
Busca'ns a facebook: abora, psicologia i logopèdia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada